בשנים האחרונות הולך וגדל השימוש במכשירי שמיעה מושתלים. אם בתחילת הדרך השתלתם של אותם מכשרים נעשתה רק בחו"ל, הרי שכיום, מספר השתלים שנערכים בארץ גדל בכל שנה. כל מי שמתלבט אם לפנות אל שימוש של מכשיר שמיעה מושתל, או אחר, ננסה לענות לכם על השאלות העיקריות, ששואלים עצמם מי שנמצא במתלבט בנושא.
איך נעשית השתלה של מכשיר שמיעה?
השתלת מכשירי שמיעה נעשית תוך הרדמה מלאה בחדר ניתוח. מדובר בפרוצדורה רפואית שאורכה בין שעה וחצי עד חמש שעות. לאחר הניתוח יש צורך ב- 3 עד 5 ימי אישפוז והחלמה במרפאה.
מה כוללים מכשירי שמיעה מושתלים?
לכל מכשיר שמיעה יש חלקים פנימיים וחלקים חיצוניים. את החלקים הפנימיים: אלקטרודות ומקלט, משתילים בתוך עצם האוזן בניתוח. את החלקים החיצוניים: מעבד, מיקרופון ומשדר, מחברים לאחר שפצע הניתוח מגליד – בערך חודש לאחריו.
למי מתאימים מכשירי שמיעה מושתלים?
ככל שמשתילים מכשירי שמיעה מוקדם יותר לפגיעה בשמיעה, כך יעילותו של המכשיר עולה. מי שלא שומע זמן רב – המכשיר לא יהיה אפקטיבי עבורו. ילדים קטנים ותינוקות, אשר משתילים להם מכשירי שמיעה מיד עם גילוי הלקוי, הם בעלי סיכוי טוב להשתלב בחברה השומעת. כמו כן, השתלים יעילים למבוגרים שהתחרשו בפתאומיות.
מה העלות של השתלת מכשירי שמיעה?
עלות של מכשירי השמיעה המושתלים היא גבוהה מאוד, עלות שכוללת את המכשיר, את הניתוח, את המעקב, ואת הטיפול הנילווה הכולל גם טיפול בדיבור. ההוצאה מגיעה לעשרות אלפי שקלים. היום, הטיפול של השתלת מכשיר אחד נכלל במסגרת של סל הדיבור. כאשר המטרה היא להוסיף גם השתלה כפולה למימון הציבורי.
האם יש התנגדות להשתלת מכשיר שמיעה?
יש אנשים אשר מתנגדים להשתלה. הם טוענים כי כבדות שמיעה איננה לקות, ואנשים אינם צריכים "תיקון", אלא מדובר בקבוצת מיעוט באוכלוסייה, וככל קבוצות המיעוט, אין צורך להתאים אותם לחברת הרוב, אלא לאפשר לכיבדי השמיעה חיים המותאמים לשפתם ולתרבותם.
לפני החלטה על שימוש במכשירי שמיעה מושתלים, חשוב להתייעץ עם מספר אנשי מקצוע – רופאים, קליניקאי תיקשורת ועוד.
* המאמר נכתב על ידי מומחה כתיבת מאמרים בתחומים רפואיים
* המאמר נכתב על ידי מומחה כתיבת מאמרים בתחומים רפואיים