השוקולד הינו מאכל המוכל לכולם- המרקם העשיר, הטעם המגוון והמתיקות הן הסביות העיקריות לכך שהשוקלד נחשב לממתק הנמכר והטעים ביותר שיש. למרות חסרונותיו הרבים של שוקולד- כגון פגיעה בשיניים או השמנה לשוקולד יש גם הרבה מאוד יתרונות- החל מהעובדה שהוא נותן אנרגיה ועד לעובדה שהוא פשוט טעים. שוקולד מייוצר מפולי קקאו. בעבר השוקולד לא היה מגיע במגוון רחב של טעמים וצורות אך כיום ניתן למצוא מגוון ורחב מאוד של שוקולד- שוקולד לבן, שוקולד מריר, נוגט, שוקולד חלב, עם אגוזים, עם קרמל, פצפוצים, סוכריות וכדומה. לפניכם מאמר בנושא שוקולד.
שוקולד בעבר
בני המאיה, אשר התגוררו לפני מאות שנים בדרום אמריקה היו הראשונים להשתמש בפולי קקאו. מפולי קקאו אלו הם היו מכינים משקה מיוחד. בנוסף לכך, בני המאיה חשבו כי שוקולד הוא משקה היכול לרפא מחלות שונות וכאבי בטן. מאז השתמשו בפולי הקקאו להכנת משקאות בלבד. אך ורק בשנת 1828, הולנדי בשם קונרד ון הוטן הצליח לפתח שיטה ולייצר אבקת קקאו וחמאת קקאו. בעקבות תגלית זו יכלו המפעלים השונים לייצר טבלאות שוקולד מוצקות. מאוחר יותר במאה ה-19, התגלה הטעם המופלא של שוקולד מעורבב עם חלב.
תהליך הכנת השוקולד
כמו כל דבר גם הכנת השוקולד, בדומה לתהליך פינוי דירות דורשת מספר של שלבים. תהליך פינוי דירות מתחיל בעבודה הקטנה ומסתיים בעבודה גדולה יותר. שוקולד, לעומת זאת כולל 3 שלבים בלבד. קודם כל מתחילים בקטיף ובתסיסה- קוטפים את תרמילאי הקקאו ולאחר מכן קולים וממיינים אותם. לאחר מכן מגיע שלב הטחינה והעירבוב בו כל הפולים הקלויים עוברים טחינה. בתום התהליך אנו צריכים לראות נוזל סמיך המכונה ליקר קקאו. לאחר שלב זה מגיע השלב האחרון- טימפרור. בשלב זה מחממים את התערובת בטמפרטורה מתאימה עד שאנו מקבלים שוקולד מגובש מאוד שניתן ליצור ממנו טבלאות.
השפעות בריאותיות
לשוקולד יש השפעות רבות, שונות ומגוונות מאוד. קודם כל, מחקרים רבים הוכיחו כי שוקולד יכול לתת אנרגיה רבה לגוף האדם ולכן שוקולד נחשב לחומר ממריץ. בנוסף לכך, אכילת שוקולד בכל יום במינון קטן יכולה לסייע במניעת מחלות לב או שיבוץ מוחי. בעבר הרחוק שוקולד נחשב היה לתרופה טובה באמצעותה ניתן היה לטפל במחלות שונות.
חסרונות השוקולד
למרות יתרונותיו הרבים של השוקולד יש לו גם הרבה מאוד חסרונות ומגרעותץ קודם כל, אכילת יתר של שוקולד יכולה להוביל להשמנה. בנוסף לכך, אכילת שוקולד יכולה לגרום לזנק בשיניים כגון חומרים בשיניים, דלקות שונות וכדומה. מינון גבוה מידי של שוקולד עלול גם לפגוע בבריאות האדם. חשוב מאוד לצרוך מעט שוקולד כדי להישאר בריאים. בנוסף לכך, בעלי חיים שונים כגון כלבים או סוסים לא יכולים לאכול שוקולד מפני שהוא לא בריא עבורם.
סיכום
שוקולד הוא אחד המאכלים השכיחים ביותר בעולם כולו. כל אחד נהנה מחפיסת שוקולד, גלידה חומה ואפילו ממשקה מתקתק שביכולתו להמתיק את היום, של כל אחד. השוקולד ינו בעל השפעות חיוביות מאוד על גוף האדם במקביל להשפעות חיוביות פחות. אכילת שוקולד היא חשובה אך חשוב מאוד לשמור על מינון נכון כדי לא לחלות ולא לסבול מהמחלות להן שוקולד עלול לגרום.