יום שישי, 5 בדצמבר 2014

נקניקי בוטיק

במשך שנים נחשבו בישראל הנקניקיות והנקניקים למאכל לא מזין במיוחד, כזה שיכול לשמש תוספת לארוחה, אך לא לעמוד במרכזה. האמת היא, שבעיקר מטעמי כשרות ופיקוח על אופן הכנת הבשר וייצורו, הנקניקים הישראלים חטפו מכה חזקה למוניטין ובעיקר לטעם. השינוי הגדול הורגש עם העליה הרוסית לארץ, שהביאה טעמים יוצאי דופן שלא היו מוכרים עד אז בישראל. נקניקי בוטיק (деликатесные колбасы) יצאו מהמסעדות והפכו להיות נחלת הכלל. אז איך הופכים את הנקניק המיוחד למרכזה של ארוחה מיוחדת?

תבשיל תפוחי אדמה ונקניקים חתוכים

זו אולי הארוחה הפשוטה ביותר שאפשר להכין מנקניקים. האמת האי שניתן להכין אותה גם עם נקניקיות פשוטות מהסופר, אבל המנה משתדרגת פלאים ברגע שמכניסים אליה נקניק צ'וריסו מתובל ועסיסי, או כמה נקניקיות מרגז פיקנטיות. נקניקים עבים כמו פרנקפורטר עדיפים במקרה הזה. מבשלים כחמישה תפוחי אדמה עשר דקות במים רותחים עם מלח, ובמקביל מטגנים פרוסות של נקניקיות על מחבת כבדה. חותכים את תפוחי האדמה המבושלים ומוסיפים לשמן. מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומערבבים במשך חצי שעה. המנה מוכנה.

נתחים קרים לצד גבינות ולחמים

זו אמנם מנה שמשמשת בדרך כלל "חימום" לארוחה האמיתית, אך פלטת נתחים קרים (הנקראים באנגלית Cold-Cuts), יכולה להיות ארוחה מרשימה בפני עצמה. לארוחה כזו, כדאי לשלב בין נקניקים יבשים וחצי יבשים, ולהתנסות בדרגות עישון שונות של הבשר. בחרו בין חמישה לשישה סוגים בעלי טעם דומיננטי, והתנסו בפרוסות בעלות עובי שונה. הבשר יכול להיות נא (כמו קרפצ'יו) או מבושל (כמו פסטרמה). אל תתפשרו את לחם פשוט ודאגו להביא בגטים טריים לארוחה שכזו, לצד גבינות כמו ברי, צ'דר וגבינות כחולות עם יין טוב.

הכי פשוט – הכי טוב


יותר פשוט מכל אלו, הוא להגיש נקניקיות בלי כלום. אולי כמה ממרחים וכרוב כבוש בצד. בשביל להצליח עם המנה הזו, הכל תלוי בבחירת הנקניקים. חנות נקניקי בוטיק (деликатесные колбасы) מקצועית, תוכל לעזור לכם לבחור את הנקניקיה המושלמת עבורכם. בין אם תהיה זו הפורסט המשלבת חזיר עם פטריות וצנוברים, או האירית שמשלבת טלה עם בקר וג'ינג'ר. בתאבון!