יום שבת, 20 ביוני 2015

מכשירי שמיעה- טכנולוגיה משנה חיים

הטכנולוגיה שינתה את חיינו לבלי הכר. פעולות שהיו מסובכות ומורכבות בעבר הפכו פשוטות, משימו שהצריכו יציאה מהבית ניתן כיום לבצע בקלות רבה מהמחשב האישי או מהמכשיר הנייד החכם מהרכב או מכל מקום שבו נהיה, ובכלל הרבה שינויים חלו בעולמנו כתוצאה מפיתוחים וחידושים טכנולוגיים. עולם הרפואה בכלל ותחום העזרים הרפואיים בפרט השתנה גם הוא בזכות הטכנולוגיה. פרוצדורות רפואיות הפכו פשוטות יותר ולרשות אנשים שסובלים מליקויים שונים עומדים מכשירים חכמים שמאפשרים להם לתפקד באופן יעיל.

לא עוד המכשירים המגושמים

אחת הדוגמאות לכך ניתן לראות בתחום של מכשירי שמיעה. כילדים כולנו הכרנו את המכשירים המגושמים שנהגו לענוד קשישים, שהמאפיין הבולט שלהם מעבר לכך שהם בולטים לעין, הוא בכך שהם לא ממש סייעו לאדם שסובל מירידה בשמיעה לתפקד. הסיבה לכך הייתה שהמכשירים הללו רק הגבירו את עוצמת הגירויים אבל לא ביצעו שום פעולת סינון ובקרה. בשנים האחרונות פותחו מכשירי שמיעה דיגיטליים שמבצעים פעולה מורכבת בהרבה ולמעשה מחקים את האוזן האנושית.

מה ייחודם של המכשירים החדשים

הם מבצעים סינון רעשי רקע והגברת רעשי קול ומאפשרים לאדם שסובל מירידה בשמיעה לתפקד גם בסביבה הומת אדם. היבט אחר של החידושים הללו קשור ביכולת להתאים את מכשיר השמיעה לכל אדם שסובל מירידה בשמיעה על פי סוג הליקוי, מאפייניו, הסיבות שהובילו אליו והיקף הירידה בשמיעה. עלות מכשירי השמיעה המתקדמים נעה בין 1,000 ₪ ובין 12,000 ₪, כאשר קופות החולים משתתפות במימונם באופן חלקי. בין החידושים הרבים ניתן למנות שני חידושים שנחשבים לדור העתיד של מכשירי השמיעה.

הצעקה האחרונה

אחד מאותם מכשירי שמיעה מהם הוא בעצם מעין עדשות מגע לאוזניים. אלו מכשירים זעירים שמוחדרים אל מעמקי תעלת השמע ונשארים שם עד ארבעה חודשים רצופים שהם משך חייה של הסוללה. כיבוי והדלקת המכשיר נעשה על ידי שלט רחוק. סוג אחר הוא C-EAR שהוא בעצם אזניות שמותאמות לשמיעת מוזיקה או מדיה מדוברים. זוהי טכנולוגיה ברמה גבוהה שמאפשרת שמיעה איכותית למדי.

את המכשיר מכינים אצל אודיולוג ומתאימים אותו ספציפית לכל מטופל ומטופל. מודדים את האוזן החיצונית ואת תעלת השמע ואת המכשיר עצמו מייצרים בגרמניה על ידי חברה שמתמחה בכך.