יום שני, 4 במאי 2015

דגשים לגבי ימי גיבוש

ימי גיבוש מהווים הזדמנות נפלאה לצאת מהשגרה, לשטוף את הראש, להכיר את העובדים השונים יותר לעומק, ליצור חברויות, לשבור דיסטנס, ללמוד להכיר צדדים יותר קלילים של קולגות ובאופן כללי מדובר על שילוב של יום כיף עם ערך מוסף שעתיד לייעל את השגרה העתידה להגיע ואין זה משנה אם מדובר על צוותי עובדים, חיילים, קבוצות ספורט, משפחות, קייטנות, כיתות לימוד, מתנדבים וכדומה. כמו כן זה כן משנה לארגן ימי גיבוש לפי קריטריונים אישיים, וזאת כי לפני הוצאה לפועל של כל יום גיבוש יש לברר היטב לגבי המאפיינים הייחודיים של כל קבוצה.

ראייה כללית

כיום ניתן למצוא מגוון אופציות לטובת ימי גיבוש, אך כמובן שאין לפנות אל כל אופציה, ועל מנת לעשות סדר בבלגן ולייעל את הליך הבחירה, מוטב לשבת ולהבין בדיוק מה מבקשים לחזק, מהו טווח הגילאים, האם יש מגבלות כלשהן, [(זמן, מיקום גיאוגרפי..), והאם יש פתרון מלא עבור כל היום, (הסעה, אוכל..). כלומר הרעיון לצאת אל יום גיבוש הוא טוב ויפה אך יש לראות את כל התמונה, לבחור היטב את החברה שתוציא לפועל את היום ולא רק לצאת אל יום גיבוש על מנת לסמן וי, אלא יש להבין את הערך המוסף שמסתתר מאחורי כל יום חשוב שכזה.

ערך מוסף


כאשר יוצאים אל יום גיבוש, בעצם זוכים לחזק קשרים, להשיל מחסומים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב כצוות, לגרום לעובדים לבוא אל יום העבודה יותר מחויכים, (כאשר נהנים מהחברה כבר מדובר על 60% הנאה מיום העבודה), וכדומה, ועל כן אין לזלזל בכך אלא יש להשקיע בכך. כמו כן יש לשאול את השאלה מתי להוציא את צוות העובדים ליום שכזה, כאשר התשובה לכך צריכה להיות כאשר יש ריבוי של עובדים חדשים שטרם חברו אל הצוות הקיים, כאשר מרגישים במחלוקות מרובות ומתחים בין העובדים, כאשר יודעים שניתן לצפות ליותר ייעול בעבודה, כאשר השגרה משתלטת על הצוות וכדומה. באופן כללי ניתן לומר שמומלץ על לפחות יום גיבוש שנתי אחד על מנת שהצוות ירגיש מושקע ואכן יהיה כזה.