שיש למטבח הנו עולם ומלואו. אם עד לפני שלושים שנה ברוב הבתים היה
ניתן למצוא שיש חברון, הרי שכיום עם הייבוא הגדול ועם פיתוח הטכנולוגי בתחום, ניתן
למצוא מגוון גדול ועשיר של אופציות. כמו כן מראש יש לציין שכאשר מדובר על שיש
למטבח, יש לקחת בחשבון שהרבה ממה שניתן למצוא כיום בחוץ אינו באמת עונה לקטגוריה
של שיש, (חומר טבעי שנחצב), אלא מדובר על חומרים שרק בחלקם מכילים חומרי גלם
טבעיים ומעורבבים עם אלמנטים מלאכותיים, (או עשויים רק מחומרים מלאכותיים).
מבחר
מי שמחפש אחר האופציה הטבעית, אם כי עצם הידיעה עושה לו טוב על ההנשמה
ואם כי עצם הידיעה מתחברת לו עם הערכים שלו ולאנרגיה שבבית, מוטב שיעבור על החלופות
הבאות, אך יש עוד רבות נוספות:
·
שיש גרניט- ידוע כמאוד יקר, ולו כיוון שכל חתיכה שונה מהשנייה וכיוון
שמדובר על שיש מאוד קשיח, ובנוסף הוא גם מרהיב ומשדר יוקרתיות. עם זאת לצד היתרונות
גם מדובר על משטח שאינו גמיש ועל כן בעת הפעלת לחץ, ישנה סכנה שיופיעו סדקים ובנוסף
עוד חיסרון קשור למצע שמכיל מגוון נקבוביות ועל כן הוא אינו סטרילי במיוחד.
·
שיש חברון- פה מדובר על
האופציה הזולה ביותר בקטגוריה, כך שמלבד שמדובר על שיש טבעי, יש לדעת שהוא סופג
בקלות כתמים ויחסית שביר.
·
אוניקס- אבן מרשימה ביופייה שנוצרה בתהליך השכבות. כמו כן מדובר על
מראה חצי שקוף, כך שניתן לשלב משחק של אור ושקיפויות. יש מבחר רב משיש זה, כך שיש
כאלו שיותר מתאימים עבור המטבח ויש כאלו שיותר מתאימים עבור חיפוי קירות ואף
ריצוף.
·
שיש קיסר- עשויה בעיקר מקוורץ, מינרל טבעי שידוע כחזק ועמיד במיוחד,
אך לא 100% שיש טבעי. כמו כן האבן אינה סופגת כתמים והמשטח מאוד חזק ומבחינת מחיר
מדובר על בחירה כדאית.
·
שיש קררה- עשוי מאבן גיר מרהיבה ויוקרתית. לרוב יגיע בצבעים בהירים ועם
מגוון מרקמים שמשחקים עם שילובי גידים. עם זאת שיש זה אינו ייעודי עבור מטבח בו מבשלים הרבה עקב
רגישות לכתמים.