התחום של זכיינות בכלל וזכיינות מזון בפרט עולים יותר ויותר
למודעות בשנים האחרונות והפכו למבוקשים ביותר. תחום הזכיינות משלב בין עבודה בתור
עצמאי, כלומר ניהול לכל דבר של סניף מסעדה/ או בית קפה, ניהול צוות העובדים וסידור
העבודה, ניהול המלאי והתפריט וכל מה שדרוש על מנת לנהל את הסניף על הצד ביותר.
בנוסף, מכיוון שהסניף שייך לרשת מסחרית גדולה, צריך המנהל להישאר כפוף להנהלת
הרשת, לייצג אותה בפני הלקוחות המגיעים לפקוד את הסניף וכמובן ליישם את עקרונות
השקפת העולם שלה.
למי מתאים להיות זכיין?
מכיוון שמדובר בשילוב עסקי מיוחד במינו, הוא מתאים עבור מי
שלא מתאים לו לעבוד באופן מלא בתור עצמאי והוא לא מעוניין לעבוד בתור שכיר בחברה,
תחת מרות של מנהל צמוד וסדר יום קבוע מראש. מי שיצליח ליישם באופן יומיומי את
השילוב שדרוש מהזכיין יכול בהחלט להצליח באופן מלא ואפילו יהיה לו כדאי להפוך
לזכיין. ישנם תחומי זכיינות נוספים אך הזכיינות בתחום המזון היא הנפוצה והמבוקשת
ביותר מפני שסיכויי ההצלחה בה הם הגבוהים ביותר.
מה צריך בשביל להיות זכיין?
הדבר הראשון שצריך המועמד לזכיינות שיהיה לו זה משיכה, זיקה
ותשוקה אמיתיות לעולם העסקים והניהול. גם בתור מנהל צריך לעבוד קשה ולעמוד ביעדים
שונים ולכן גם בתקופות טובות ומוצלחות של הסניף צריך להמשיך לעבוד קשה והרבה. אין
מדובר במנהל סניף אשר מנהל מרחוק ואינו נמצא בסניף על בסיס יומיומי. עליו להיות
בקשר עם העובדים כל הזמן ובמידת הצורך להגיע באופן מיידי על מנת לעזור או לתת
פתרון ועזרה עבור הלקוחות.
זכיין צריך, בתחילת הדרך, לעבור בהצלחה ראיונות ומבדקים על
מנת לאמוד את סיכויי ההצלחה שלו בתור מנהל סניף. בנוסף לכך, מדובר בהשקעה כספית לא
קטנה מצד המועמד, השקעה אשר לאחר זמן מסוים תחזיר את עצמה, אך צריך לשם כך להתאזר
בסבלנות רבה וליישם דברים רבים שאותם ילמד המועמד במשך תקופת ההכשרה שלו. האינטרס
כמובן הוא משותף גם להנהלת הרשת וגם לזכיין שרוצים בהצלחה.